Wat is meten via beweging?

Het meten van complexe ruimtes & vormen met traditionele meetinstrumenten of berekeningen opschrijven met pen en papier, maakt veel kans op fouten.

Moasure® is het eerste meetinstrument ter wereld dat gebaseerd is op beweging. Ontwikkeld met behulp van hoogwaardige inertiële sensoren en zo gebouwd dat het in de palm van uw hand past.

Moasure markeert elke positie wanneer u van het ene punt naar het andere gaat en berekent tegelijkertijd alle relevante metingen. Als u een rechte lijn neemt van de ene muur naar de andere, berekent Moasure de A naar B meting, maar kan ook het verschil in hoogte, niveau of hoek tussen punt A en B.

Maak kennis met Moasure

Moasure® is het eerste meetinstrument ter wereld dat gebaseerd is op beweging. Ontwikkeld met behulp van hoogwaardige inertiële sensoren en zo gebouwd dat het in de palm van uw hand past.

Dankzij Moasure's unieke bewegingsgebaseerde technologie weet Moasure waar het zich bevindt in de 3D-ruimte,
zodat u tegelijkertijd kunt meten en tekenen.

Met Moasure kunt u ruimtes opmeten en een volledig gedimensioneerde tekening voltooien in de tijd die u nodig heeft om door een kamer of buitenruimte te lopen. Hierdoor kunnen gebruikers hun meetproces aanzienlijk versnellen en meer klussen per dag uitvoeren.

De Moasure App

De Moasure wordt via Bluetooth op uw mobiele telefoon of tablet aangesloten - en is niet afhankelijk van GPS of het bereik van uw telefoon. Als uw apparaat eenmaal is gekoppeld via de app, legt Moasure digitaal gegevens vast in 3D terwijl het zich van het ene punt naar het andere verplaatst. Tijdens deze beweging wordt elk punt van de meting vastgelegd, zodat u een volledig 3D-model op het scherm krijgt van de vastgelegde vorm, ruimte of werkterrein.

Met de intuïtieve Moasure App kunt u roteren, zoomen en 2D- of 3D-weergaven selecteren in het meetdiagram. Klik op een vastgelegd punt dat tijdens de meting is opgenomen om de X-, Y- en Z-waarden te bekijken zodat u hoogteverschillen in het 3D-model kunt zien. U kunt ook punten "negeren" die zijn opgenomen terwijl u langs een obstakel bewoog - Moasure verbindt namelijk het vorige punt met het volgende punt.

De technologie achter Moasure

Moasure maakt gebruik van dezelfde technologieën die worden gebruikt in raketgeleidingssystemen om de beweging van de raket in de ruimte te volgen. Moasure gebruikt dezelfde principes met versnellingsmeters, gyroscopen en magnetometers die de positie in een 3D-ruimte vastzetten, g-krachten en rotatie meten en rekening houden met de gravitatieveranderingen in hoogte en breedtegraad.

Moasure voert elke seconde meer dan 500 sensormetingen uit terwijl u beweegt. Complexe software-algoritmen verwerken deze gegevens en berekenen hoe ver Moasure is verplaatst en geroteerd.

AMoasure markeert en meet in de zelfde tijd waardoor u alleen maar hoeft te bewegen met de Moasure van punt tot punt om de meting vast te leggen. Dit betekent dat het net zo gemakkelijk is om in een kamer van de ene muur naar de andere te meten als de hele lengte van een tuin; en net zo makkelijk is om een plat oppervlak te meten als een gebogen muur.

Zie Moasure in actie

Hoogteverschillen meten & vastleggen

Een zwembad opmeten

Onregelmatige rondingen meten

Maak moeilijk meten makkelijk

En dat allemaal in een fractie van de tijd die het vroeger kostte.