Moasure wint prijs voor innovatie op internationale vakbeurs GaLaBau

Moasure®, het merk achter het eerste meetinstrument ter wereld dat gebaseerd is op beweging, heeft een prestigieuze prijs voor innovatie ontvangen tijdens het eerste bezoek van het bedrijf aan een van 's werelds grootste evenementen voor de landschapsindustrie.

De makers Moasure® ONE digitaal meetinstrument dat snel buiten- en binnenruimten meet, exposeerde het bedrijf voor het eerst op GaLaBau, een toonaangevende internationale vakbeurs in het Nürnberg Exhibition Center, Duitsland.

Moasure ONE is revolutionair in de manier waarop professionals complexe buitenruimtes meten en transformeert de tuinontwerp- en landschapsbouwindustrie met zijn mogelijkheid om onregelmatige vormen te meten en tegelijkertijd een diagram op het scherm vast te leggen. Professionals in de landschapsindustrie die voorheen vertrouwden op foutgevoelige traditionele meetinstrumenten kunnen nu snel oppervlakte berekenen, omtrekken en afstand meten terwijl ze rekening houden met hellingen en hoogteverschillen.

Met behulp van versnellingsmeters, gyroscopen en eigen algoritmen, meet Moasure ONE zijn eigen beweging in 3 dimensies zonder afhankelijk te zijn van smartphone signaal of GPS.

Na strenge evaluatiecriteria werd de GaLaBau 2022 Innovation Award uitgereikt aan Moasure door een panel van deskundigen van de Federale Vereniging van Tuinbouw, Landschapsinrichting en Sportfaciliteiten, een branchevereniging die meer dan 4.000 bedrijven in de Duitse tuin-, landschaps- en sportveldenbouw vertegenwoordigt.

Het tweejaarlijkse evenement trok meer dan 60.000 professionals uit 76 landen die in verschillende bedrijfstakken binnen de tuin- en landschapsinrichting vertegenwoordigen. Met een deskundig, meertalig team trok Moasure vele duizenden bezoekers met live demonstraties van het revolutionaire meetinstrument Moasure ONE.

Op GaLaBau 2022 werd ook een nieuw forum geïntroduceerd, Digitalization@GaLaBau, gericht op het thema digitalisering voor bedrijven en de positieve impact daarvan op productiviteit en efficiëntie. 

Naar aanleiding van de live demonstraties van Moasure op de beurs schreef Tjards Wendebourg, hoofdredacteur van vakblad DEGA GALABAU op Facebook:

"[Moasure] is één exposant die waarschijnlijk kan beweren de grootste bezoekersstroom te hebben gehad in verhouding tot de omvang van hun expositieruimte".

Moasure-medewerker Beril Sezmis, deelnemer aan het forum en vertegenwoordiger van het bedrijf in de Duitstalige regio van Europa, zei :

"We waren verheugd om voor de allereerste keer op GaLaBau Neurenberg te exposeren en zowel bestaande als nieuwe klanten te ontmoeten, van wie sommigen uit alle uithoeken van Europa kwamen om Moasure ONE in actie te zien. Onze standruimte voor live demonstraties trok grote aantallen beursbezoekers, waarbij sommigen opmerkten dat van de meer dan 1.000 exposanten, Moasure de meest opvallende was. 

"We waren in staat Moasure ONE's eigenschappen te demonstreren om snel complexe en onregelmatige vormen te meten en tegelijkertijd live een meetdiagram op het scherm te tekenen. Bezoekers waren vooral enthousiast om te kunnen zien dat de Moasure ONE naast omtrek- en oppervlakteberekeningen ook moeiteloos hoogteverschillen kan meten en berekenen. 

"Professionals uit een groot aantal sectoren, waaronder tuinontwerp, landschapsbouw, speeltuinontwerp en vele andere, waren verbaasd over hoe snel 3D-metingen kunnen worden verricht met Moasure - en hoe eenvoudig die metingen kunnen worden geëxporteerd naar AutoCAD, DATAFlor, Vectorworks en andere populaire software.

"Bezoekers van onze live demonstraties reageerden zeer positief op de prijsstelling van Moasure ONE - en op het feit dat er geen terugkerende kosten of abonnementskosten zijn."

Over het succes van GaLaBau 2022 zei Moasure-oprichter en mede-CEO Alan Rock:

"We zijn vereerd dat we niet alleen hebben deelgenomen aan de eerste GaLaBau-beurs in vier jaar tijd, maar dat we ook zijn onderscheiden met de GaLaBau 2022 prijs voor innovatie en dat we zijn uitgenodigd om deel te nemen aan het inaugurele Digitalization@GaLaBau forum evenement.

"Dat onze technologie wordt erkend en bekroond door een gerespecteerde en interdisciplinaire beoordelingscommissie onderstreept de transformerende impact die Moasure heeft in de sectoren zoals landschapsinrichting, tuinaanleg, bouw, speeltuinen en zwembaden. 

"Met de lancering van onze Duitstalige website vorig jaar www.moasure.de en de daaropvolgende lancering van websites voor Spanje, Italië, Frankrijk en Nederland, zijn we op weg om onze omzet het komende jaar opnieuw te verdubbelen, na een groei van 180 procent in de afgelopen 12 maanden."

Na Moasure's expositie op GaLaBau, toonde het bedrijf zijn revolutionaire meetinstrument op de inaugurele ELEVATE conferentie en expo in Orlando, VS - georganiseerd door de National Association of Landscape Professionals (NALP).

Moasure zal dit jaar nog meer beurzen en evenementen bijwonen, waaronder Hardscape North America in Louisville, VS, op 19-21 oktober.