Moasure bekroond met King's Award voor Innovatie & Internationale Handel

In een opmerkelijk verhaal van innovatie en ambitie heeft het bedrijf achter het eerste meetinstrument ter wereld dat gebaseerd is op beweging, Moasure, buitengewone erkenning gekregen door de prestigieuze King’s Awards voor Enterprise te ontvangen in twee categorieën: Innovatie en Internationale Handel.

Door de dubbele prijswinst behoort het in Warwick gevestigde bedrijf dit jaar tot een exclusieve groep van slechts vijf organisaties die onderscheidingen ontvangen in twee verschillende categorieën, wat de aanzienlijke impact ervan op zowel de technologie als de mondiale handel onderstreept.

De naam 'Moasure', een mix van 'motion' (beweging) en 'measure' (meten), is geïnspireerd op een eenvoudige doe-het-zelf-uitdaging waarmee elektronica-ingenieur en ondernemer Alan Rock werd geconfronteerd. In 2004 maakte Rock een prototype van een meetinstrument dat gebaseerd is op bewegingssensoren dat de weg vrij maakte voor de Moasure ONE, het nummer 1 product van het bedrijf.

Dit meetinstrument werd in 2018 gelanceerd op crowdfundingplatforms Kickstarter en Indiegogo en bevat hoogwaardige sensoren en geavanceerde software-algoritmen. Het maakt verbinding met de smartphone van een gebruiker via een eigen app. Terwijl het apparaat van het ene punt naar het andere wordt verplaatst, volgt het zijn beweging in drie dimensies, waardoor de app een volledig gedimensioneerde tekening op het scherm van de gebruiker kan genereren.

De geavanceerde mogelijkheden van Moasure ONE voor het snel en nauwkeurig meten van omtrekken, oppervlaktes, hoogten en volumes hebben een revolutie teweeggebracht in sectoren zoals tuin- & landschapsinrichting, bouw en graafwerkzaamheden. Met de tool kunnen gebruikers digitaal 3D-meetgegevens en tekeningen vastleggen, die kunnen worden geëxporteerd in PDF-formaat of rechtstreeks naar computerondersteunde ontwerpsoftware (CAD).

Het in Warwickshire gevestigde bedrijf heeft 50 medewerkers in dienst en heeft de afgelopen drie jaar een opmerkelijke buitenlandse winstgroei van meer dan 600% ervaren. Via zijn direct-to-customer e-commerce-operatie heeft het bestellingen naar meer dan 80 landen over de hele wereld verzonden.

Alan Rock, oprichter en co-CEO van Moasure zei in zijn commentaar op de dubbele prijswinst: “We zijn zeer vereerd met de King's Awards-erkenning voor zowel innovatie als internationale handel. Deze dubbele onderscheiding markeert een belangrijke mijlpaal voor Moasure en stimuleert onze passie voor voortdurende innovatie en uitmuntendheid. Naarmate ons team zich uitbreidt en ons klantenbestand groeit, zijn we verheugd om de grenzen nog verder te verleggen van de technologie. Bij Moasure zijn we toegewijd aan het consequent verfijnen van onze producten en het actief verkennen van de toekomstige mogelijkheden op het gebied van meettechnologie”.

Co-CEO Mo Hussain voegde daar aan toe, “Het ontvangen van twee King’s Awards voor Enterprise is een enorme eer. Het bevestigt onze overtuiging dat onze meettechnologie werkelijk baanbrekend is en een wereldwijde aantrekkingskracht heeft, terwijl het ook de passie, vaardigheid en toewijding van ons getalenteerde team onderstreept. Vanaf het begin was onze strategie het hanteren van een 'international-first'-aanpak voor het lanceren en opschalen van de verkoop in meerdere geografische regio's buiten het Verenigd Koninkrijk. Deze strategie heeft ons geholpen jaar na jaar een recordverkoop te realiseren. Het winnen van de King’s Award voor Internationale Handel is hiervan een prachtig bewijs.

De King’s Awards for Enterprise, 58 jaar geleden ingesteld en onlangs door Zijne Majesteit de Koning hernoemd ter nagedachtenis aan ZM Koningin Elizabeth II, vertegenwoordigen de hoogste standaard van zakelijke uitmuntendheid in Groot-Brittannië. Winnende ondernemingen krijgen het voorrecht om de komende vijf jaar het prestigieuze King’s Awards-embleem te gebruiken.

Door de dubbele prijswinst te gebruiken als springplank voor verdere groei en met een strategie die diep geworteld is in continue verbetering op basis van feedback van klanten, is Moasure goed gepositioneerd om een ​​nog grotere wereldwijde impact te bereiken als leider op het gebied van innovatie.

Voor meer informatie over Moasure, klik hier.